Borászatunk

Hóbor Csaba vagyok, a Hóbor Pince tulajdonosa. Kb. 15 éve foglalkozom a szőlő és borkészítéssel a Nagypeterdi szőlőhegyen (pécsi borvidék). Hobbiként induló tevékenység 2011-től vált üzletszerűvé, 3,5 ha területtel rendelkezem, amely a nagypeterdi illetve Szigetvár-Turbéki szőlőhegyen található meg.

Főbb fajtáink: Chardonnay, Királyleányka, Jázmin, Kékfrankos, Merlot, és Cabernet Franc. Az ültetvényeink 80%-a fiatal ültetvény 8-10 éves. 

Hagyományainkat őrizve boraink megjelenésében próbáljuk a hagyományos és a modern kori technológiát ötvözni, (az illatos fehérborok és rozébor készítése setében reduktív technológia) ezen kívül készítünk még ászokhordós érleléssel fehérborokat, vörösboraink teljes mértékben tölgyfahordós érlelésben részesülnek. 

Boraink értékesítése főként saját régiónkban (éttermek, vendéglátó egységek) történik, folyamatosan jelen vagyunk szabadtéri rendezvényeken is. Borainkat folyamatosan borversenyeken képviseltetjük, évre-évre kiemelkedőbb eredménnyel. 2018-ban a Szigetvár város bora címet kapta meg a pincészet legjobb vörösbora. 

A régióban közös célnak látom és elhatározott vagyok ennek irányába, hogy a „szigetvári borok, borászatok” újból a piac középpontjába kerülnek, meghatározó részét képezzék Szigetvár közvetlen környezetében és Baranya megyén belül. Ehhez közös összefogás kell, ezért is szervezünk több borhoz és szőlőhöz kötődő rendezvényt (Márton napi újbor mustra, Vince napi kóstoló illetve a Szent Orbán Napi Borünnep,) ahová a helyi borászokon kívül a kisebb területekkel bíró boros gazdákat is folyamatosan invitáljuk. Főbb célunk a régi és a mostanság új szőlőfajtákból készült borainkat megismertessük környezetünkkel, és a nagyközönség számára is elérhető legyen. 

Üdvözlettel:
Hóbor Csaba
Hóbor Pince tulajdonosa